mardi 4 janvier 2011

Riz de la Bête



Cet homme fait un bon Riz Pilaf, en plus de cela, on raconte qu'il s'est une fois enduis du sang de son amant dans le désert pour appeller un nouvel âge de spiritisme dans le monde. Trouvez-moi d'autres chef cuisiniers capables de se vanter de ça...

Et oui, durant mes vacences j'ai fait la lecture d'une biographie "correcte" sur Aleister Crowley, une qui portait plus attention à sa carrière d'alpiniste et de fin joueur d'échecs, plutôt que sur ses exploits plus médiatisés, tels les rites D'Eleusis. Oui, il semblerait que la bête avait plusieurs talents mais voici qu'un bloggeur de cuisine, un certain Professor Jack découvra dans le fond d'archive de Crowley à Syracruse une recette de riz pilaf à la Crowley:

"Aleister Crowley's Rice Pilaf

2 cups rice pilaf

4 cups water

1/2 cup green pistachios-roughly chopped

1/2 cup slivered almonds

1/2 cup golden raisins

6 tbs. butter

1/4 tsp. Cardamom

1/4 tsp. Cloves

1/4 tsp. Turmeric

1) Place the rice pilaf in a pan. Cook on low heat until the pilaf browns a little.

2) Remove the pilaf and set aside. In the pan, bring 4 cups of water to a boil.

3) Toss the pilaf into the boiling water. Let it cook for 8 minutes. Then remove a grain to test it. Test it by pressing "between finger and thumb. It must be easily crushed, but not sodden or sloppy." Keep testing every two minutes until the pilaf is perfect.

4) Turn off the heat and pour the rice pilaf into a colander(cullender, to Crowley). Rinse the pilaf under cold water, then set aside to dry.

5) Crowley suggests fluffing the rice pilaf with a fork and using a "lifting motion, never pressing down."

6) In the pan, add the golden raisins, pistachios, cloves, cardamom, turmeric, and the 6 tbs. of butter. Cook on low heat until the butter is melted and everything is warmed through. About 3-5 minutes.

7) Pour the rice pilaf into the pan with the sauce. Mix well."

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